Tulosveto

Joonas Virtanen

Viimeksi päivitetty 5.1.2024

Tulosveto on hyvin yksinkertainen ja samalla suosittu urheiluvedonlyönnin vetomuoto. Tulosvedossa tarkoituksenasi on kaikessa kauneudessaan veikata yksittäisen ottelun oikeaa lopputulosta varsinaisella peliajalla.

Käsittelen tässä artikkelissani tarkemmin tulosvetoa, sen kertoimia ja palautusprosenttia sekä sitä, missä lajeissa tulosvetoa tyypillisimmin harrastetaan. Jatkahan siis lukemista!

Mikä on tulosveto?

Tulosveto on vedonlyöntimuoto, jossa tehtävänäsi on veikata ottelun tarkkaa lopputulosta varsinaisella peliajalla. Toisin sanoen yrität siis veikata kummankin joukkueen maalimäärää, koreja, juoksuja tai pistesuorituksia. Voit esimerkiksi veikata, että Suomi-Ruotsi jääkiekko-ottelussa Suomi voittaa lukemin 2-1. Mikäli ottelu päättyy Suomen voittoon 2-1, on vetosi voitollinen.

Tulosvetoa voi pelata 1-100 euron panoksella. Kertoimet voivat olla joko kiinteitä ja muuttuvia. Voittosumma määräytyy vedon panoksen ja kertoimen mukaan.

Pelaajana voit valita joko yhden tai useamman kohteen, josta haluat lyödä vetoa. Mikäli veikkaus kohdistuu useampaan otteluun samanaikaisesti, on kyseessä moniveto.

Tulosvedon kertoimet ja palautusprosentti

Veikkauksen tulosvedossa on muuttuvat kertoimet, kun taas ulkomaiset vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat lähes poikkeuksetta aina kiinteät kertoimet. Kiinteät kertoimet ovat sinun kannaltasi parempia, sillä tällöin tiedät mahdollisen voittosumman jo siinä vaiheessa, kun asetat vetoasi.

Muuttuvat tulosvetokertoimet voivat vaihdella hyvinkin radikaalisti pelijakauman perusteella, jonka vuoksi lopullisen voitonjaon arvioiminen ei ole kovinkaan helppoa. Asettaessasi vetoa, voit hyvinkin luulla alkuun, että olet onnistunut nappaamaan ylikertoimen, mutta ottelun käynnistyessä voi kerroin ollakin jo pudonnut alikertoimen puolelle. Tämän vuoksi oma henkilökohtainen suositukseni onkin kiinteissä kertoimissa pitäytyminen.

Mitä sitten tulee palautusprosentteihin, ovat ulkomaiset vedonlyöntiyhtiöt tältäkin osin kannattavampia. Veikkauksella palautusprosentti on noin 80 %, kun taas ulkomaiset vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat noin 85-88 % palautuksia.

Tulosvedon palautusprosentti määrittelee samalla vedonvälittäjän talon edun. Mikäli palautusprosentti on esimerkiksi 85 %, on talon etu näin ollen siis 15 %.

Tulosvedon kohteet

Tulosvetoa voi harrastaa monissa urheilulajeissa, mutta aivan kaikissa se ei kuitenkaan ole kannattavaa. Esimerkiksi amerikkalaisessa jalkapallossa tai erityisesti koripallossa tarkan lopputuloksen veikkaaminen on lähes mahdotonta, jonka vuoksi suosittelenkin suosimaan näiden lajien parissa jotain toista vetomuotoa.

Tulosveto soveltuu parhaiten lajeihin, joissa todennäköisiä lopputuloksia on verrattain hyvin vähän. Tällaisia ovat esimerkiksi jalkapallo, jääkiekko, salibandy ja pesäpallo.

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji ja siitä löytyykin vedonlyöntikohteita ympäri vuoden. Euroopan suuria sarjoja pelaillaan elokuusta toukokuuhun, kun taas kesäisin viihdettä riittää Ruotsin, Suomen ja Brasilian sarjoissa. Lisäksi joka toinen vuosi pelaillaan joko MM-kisat tai EM-kisat.

Myös jääkiekosta piisaa riittävästi tulosvetokohteita ympäri vuoden. Tulosveto on suosittua NHL:n ja Liigan sekä tietysti MM-kisojen ja olympialaisten parissa.

Isoimmista sarjoista ja tapahtumista voi lyödä tulosvetoa myös livenä ottelun ollessa jo käynnissä.

Tulosvedon vetomuodot

Tulosveto tarjoilee perinteisesti kolme erilaista vetomuotoa. Nämä ovat hajarivi, säästöjärjestelmä ja järjestelmä. Kerron alla, mitä nämä tarkoittavat.

Hajarivi – Hajarivi on perinteisin tulosvedon vetomuoto, jossa pelataan molemmille joukkueille vain yksi maalimäärä.

Järjestelmäveto – Järjestelmäveto on kannattavin tapa pelata tulosvetoa, sillä tässä vetomuodossa valitset useamman maalimäärän molemmille joukkueille. Täten luonnollisestikin osumamahdollisuus kasvaa.

Säästöjärjestelmä – Säästöjärjestelmässä sinulla on mahdollisuus sulkea kotivoiton, vierasvoiton tai tasapelin mahdollisuus pois veikkauksesta.

Tulosvedon pelaaminen netissä

Tulosvetoa voi pelata sekä Veikkauksella että ulkomaisilla vedonlyöntisivustoilla. Oma suositukseni on valita näistä jälkimmäisenä mainitut, sillä erityisesti parhaimmat ulkomaiset vedonlyöntisivustot tarjoavat runsaasti vetokohteita sekä selkeästi paremmat kertoimet kuin kotimainen monopoliyhtiömme.

Tulosvedon pelaaminen netissä onnistuu lukemattomilla vedonlyöntisivustoilla, joka avaa hyvät mahdollisuudet kertoimien vertailuun. Voit luoda pelitilin useammalle sivustolle ja asettaa panoksesi siellä, jonka kertoimet ovat korkeimmillaan.

Ulkomaiset vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat myös erilaisia veikkausbonuksia, joilla saat lisäarvoa pelaamiseen. Voit hyödyntää esimerkiksi talletusbonuksia, ilmaisvetoja ja riskittömiä vetoja.

Vinkkejä tulosvedon pelaamiseen

Tulosveto on jännittävä tapa lyödä vetoa, mutta harvempi pelaaja onnistuu tekemään siitä kovaa tuottoa pitkällä aikavälillä. Ei tämä toki mahdotontakaan ole, mutta markkinoilta löytyy kyllä monia muita vedonlyöntimuotoja, joilla tuoton kasvattaminen on huomattavasti helpompaa.

Olen listannut alle muutamia vinkkejä, joilla voit kuitenkin pyrkiä kasvattamaan voittomahdollisuuksiasi tulosvedon parissa.

 1. Lyö vetosi sisään mahdollisimman lähellä ottelun alkamista, mikäli pelaat muuttuvilla kertoimilla. Tällöin näet vetokohteen kertoimen mahdollisimman tarkasti ennen vedon lyömistä.
 2. Lyö vetosi sisään mahdollisimman ajoissa, mikäli pelaat kiinteillä kertoimilla. Jos satut löytämään ylikertoimen, ei se enää laske, kun pelaat kiinteillä kertoimilla.
 3. Pelaa markkinoita vastaan, sillä tämä avaa mahdollisuuksia ylikertoimien löytämiseen.
 4. Avaa tili useammalle vedonlyöntisivustolle, jotta voit vertailla niiden kertoimia ja täten pelata aina korkeinta kerrointa.
 5. Hyödynnä mahdolliset vedonlyöntibonukset ja -tarjoukset.
 6. Laadi itsellesi pelibudjetti ja pitäydy siinä!

Bonukset tulosvetoon

Ulkomaiset vedonlyöntisivustot jakavat pelaajilleen erilaisia bonuksia ja tarjouksia. Uusille asiakkaille on usein jaossa tervetuliaisbonus, joka lisätään pelitilillesi ensitalletuksen yhteydessä. Tervetuliaisbonus voi sisältää esimerkiksi ilmaisvedon tai tietyn prosenttiosuuden ylimääräistä pelirahaa oman talletuksesi kylkeen. Tervetuliaisbonus on usein vedonlyöntisivustojen maukkain etu, sillä uusien asiakkaiden houkuttelu on kullekin sivustolle elintärkeää.

Aktiivisille asiakkaille voi myös olla tarjolla sekä talletusbonuksia, ilmaisvetoja, riskittömiä vetoja että käteispalautusta. Riskittömällä vedolla voit bonuksen nimenkin mukaan veikata ilman riskiä eli mikäli vetosi ei voita, saat rahasi takaisin.

Tulosveto pähkinänkuoressa

Jos olet päässyt artikkelissani tänne asti, tiedät jo varmasti hyvin, mikä tulosveto on ja miten se toimii. Olen listannut alle vielä tärkeimmät tulosvetoa koskevat faktat yhteen kasaan.

 • Tulosvedossa veikkaat ottelun tarkkaa lopputulosta eli esimerkiksi maalimäärää.
 • Voit pelata yhdellä kupongilla maksimissaan kymmentä lopputulosta.
 • Tulosvetoa voi pelata joko hajarivinä, järjestelmänä tai säästöjärjestelmänä.
 • Tulosvedon panosskaala on 1-100 €.
 • Tulosvedossa kiinteät kertoimet ovat kannattavampia.
 • Ulkomaisilla vedonlyöntisivustoilla kannattaa hyödyntää veikkausbonuksia.
Joonas Virtanen

Joonas Virtanen on 35-vuotias intohimoinen urheilufani, vedonlyönnin asiantuntija ja VedonlyöntiIlmanRekisteröitymistä.comin päätoimittaja, jolla on yli 15 vuoden kokemus alalta. Joonas on erikoistunut vedonlyöntistrategioihin ja markkinatrendien analysointiin tarjoten syvällistä tietoa markkinoiden dynamiikasta sekä hyödyllistä käytännönö tietoa vedonlyöjille.